Etusivu Maailma Pelattavat lajit Eläimistö Idea Liittyminen Yhteys Foorumi

Pelattavat hahmot

Uhrilehdossa vallitsee monikirjoinen lauma erilaisia hevosia, joilla ei ole ulkonäöllisesti mitään rajoja. Siivekkäitä, sarvekkaita, tavallisia, pieniä ja suuria. Hevosen on muistutettava rakenteellisesti hevosta, mutta näillä voi olla vaikutteita erilaisista eläimistä. Vain mielikuvitus on rajana.

Ikääntyminen
Hahmot ovat suhteellisen pitkäikäisiä Uhrilehdossa, tavanomainen eliniän odote on n. 60 vuotta. Hevonen on varsa 0-4 vuotiaana, nuori 5-15 vuotiaana, nuori aikuinen 16-25 vuotiaana ja aikuinen 26-50 vuotiaana. Iäkkäästä hevosta puhutaan kun vuodet vierähtävät yli 50 -vuoden.

Ulkopuoliset
Ulkopuoliset ovat saaneet nimityksensä siitä, että ne ovat useimmiten tulleet Uhrilehdon alueen ulkopuolelta mitä erilaisemmilla tavoilla. Niiden on kerrottu joutuneen veden pyörteisiin tai eksyneen luolastoon ja sitä kautta päätyneen Uhrilehtoon. Tietä takaisin ne eivät ole kuitenkaan löytäneet. Ulkopuoliset voivat olla tuntemastamme maasta ja omata historiaa ihmisten parissa, myös siirtolaiset toisista foorumiroolipeleistä ovat mahdollisia.

Magia

Uhrilehdossa on olemassa magiaa. Jotkut hevoset syntyvät kykeneväisinä käyttämään tätä magiaa eri tavoin, mutta sillä on myös seurauksensa. Taikavoimia voi käyttää toisiin hevosiin tai ympäristöön, mutta jokaisella käyttökerralla hevosen oma terveys heikkenee. Joskus riittää lyhyempikin lepo. Magian käytön suhdanne levon määrään kasvaa taikuuden vaativuuteen nähden.

Magia on käytännössä hevosen erityistaito, joka voi koostua elementistä tai tietystä kyvystä. On tavanomaisempaa hallita yhtä elementtiä ja muutamia kykyjä sillä saralla. Hevonen voi esimerkiksi saada ilman väreilemään edessään - tällöin kyky perustuu ilma elementtiin ja erityistaitona hevonen saattaaluoda pienen paine-aallon ympärilleen. Jonkun taito voi taas olla pienten haavojen parantaminen sarven kärjellään tai kosketuksellaan, jolloin välttämättä kyse ei ole edes elementistä vaan puhtaasti magiasta.

Useimmat osaavat käyttää magiaa oikein, muiden hyväksi ja toisia ajatellen. On myös olemassa niitä, jotka käyttävät magiaa hallitakseen ja ovat osittain humaltuneet sen voimasta. Ajan saatossa magian käyttäminen lopulta voi koitua hevosen tuhoksi, luoda vääristymiä ja lopulta viedä hengen. Joillekin magia on liian voimakasta, hallitsematonta tai liian suuri taakka, jolloin se saattaa sekoittaa kantajan pään kutsuen tuhoon.
Magiaan suhtautuminen on tavanomaisesti hieman epäluuloista. Taikoviin pidetään mielellään etäisyyttä niihin liittyvien harhaluulojen ja epäluottamuksen vuoksi.