Etusivu Maailma Pelattavat lajit Eläimistö Idea Liittyminen Yhteys Foorumi

Keijut & Keijuhevoset

Keijukaiset tunnetaan hentoina, pikkuruisina, vaaleina ja ihmistä muistuttavina hahmoina. He ovat herkkiä, mutta ystävällisiä ja tarvitsevat suuren luottamuksen ennen kuin niitä voidaan lähestyä. Tarujen mukaan, kuten nytkin, ne ottavat vastaan lahjuksia ja antavat palveluksiaan vain kilteille. Suurin uhka keijukaisille ovat hiidet, jotka mielellään ottavat näitä vangeikseen, leikkivät niillä kuin leluilla ja pyytävät tanssimaan.

Pienikin rasahdus tai tökerö käytös voi saada nämä poistumaan paikalta. Keijukaiset ovat rehellisiä, auttavaisia ja jokaisella keijukaisella on oma keijuhevonen, joka on suuri osa keijukaisen elämää. Keijuhevonen on yhtälailla samankaltainen kun ihmismuotoiset. Herkkiä, ystävällisiä ja avuliaita. Keijuhevoset keijujen tavoin omistavat hyönteismäiset siivet ja mahdollisesti tuntosarvet. Keijut erittävät kukkien tavoin pölyä, jotka voivat vaikuttaa hevosiin uneliaalla tavalla.

Hiidet & Hiidenhevoset

Hiidet ovat suuri maanvaiva, ne jaksavat jatkuvasti tehdä pilaa toisten kustannuksilla. Hieman rähjäisen ja likaisen oloiset peikkoja muistuttavat Hiidet eivät kuitenkaan ole läpeensä pahoja, mutta eivät ole kenenkään mieleen. Hiidet ja hiidenhevoset ovat varovaisia, erakoituneita syvissä metsissä asuvia, jotka kiusaavat helposti hevosia, jotka kulkevat yksin. Jotkut hevoset saattavat olla heidän mieleensä ja näin ollen käyttävät hevosen kokoa ja voimaa hyväkseen.

Yleisenä tapana näillä on heitellä viattomia kävyillä, repiä harjasta sekä olla monin tavoin haitaksi. Asioiden rikkominen ja paikkojen sotkeminen kuuluu Hiisien lempipuuhiin. Hiidet syövät lihaa, enimmäkseen kalaa, mutta muukin pieneläin käy. Pieni hiiri riittää monelle Hiidelle syötäväksi, sillä niiden koko on pitkälti pienen lapsen kokoluokkaa. Hiidenhevoset syövät tavallisesti ruohoa tai muita metsän antimia. Hiidenhevosten koko vastaa puolestaan pienikokoista ponia.

Eläimistö

Hevosten lisäksi Uhrilehdossa on erilaisia eläimiä, jotka vaikuttavat hevosten elämään. Tavalliset ja harmittomat metsän eläimet, kuten peurat, jänikset ja niitä pienemmät eivät haittaa hevosia. Niistä suuremmat, kuten hirvet, saattavat olla agressiivisia ja täten aiheuttaa vaara tilanteita varomattomille kulkijoille. Jotkin rauhanomaisimmista eläimistä ovat jopa saattaneet löytää suojan hevosten liepeiltä.

Petoja jotka vaaniva hevosia ovat sudet, karhut ja merialueilla miekkavalaat. Sudet viihtyvät metsässä ja niin tasangoillakin. Karhut ovat susia säyseämpiä, mutta ollessaan erityisen nälissään, saattavat ne hyökätä armotta hevosten kimppuun. Yleensä karhuille kelpaa kuitenkin metsän antimet. Miekkavalaat eli merisudet, meressä elävinä viisaina petoina, eivät saalista tarkoituksella hevosia rannalta. Ne osaavat kuitenkin hyödyntää varomattomia, jotka leikkivät rannalla tietämättä minkälainen vaara vaanii pinnan alla. Merisusien ruuaksi koituvat tavanomaisimmin nuoret varsat, sillä pedot kykenevät rantautumaan pitkälle hiekkaan ja palaamaan takaisin veteen.

Petojen ja muiden eläinten lisäksi Uhrilehdossa tavataan paljon erilaisia lintulajeja, hyönteisiä sekä matelijoita. Nämä ovat harmittomia eikä käärmeen puremakaan haittaa suurempaa yksilöä. Varsalle käärmeen purempa on suurempi riski ja saattaa johtaa kuolemaan.

Peikot ovat hyvin alkeellisia, yksinkertaisia otuksia - ne ovat kuitenkin saarenasukkaista yksi niistä lajeista, jotka likimaiten muistuttavat hieman ihmismäistä olentoa. Suuri kyömynenä ja pörröpäinen häntä muistuttaa useimpien lasten tarinoiden otusta. Niiden maine ei ole kovinkaan hyvä hevosten keskuudessa, sillä niiden tiedetään yrittäneen suitsia hevosia tai houkutelleen niitä ruoaksi. Hölmöinä otuksina niiden aikomuksia voi kuitenkin jonkinverran ennakoida. Peikkojen tiedetään karttavan auringonvaloa, sillä kuten kallion liepeillä on todisteena, kivettyvät ne päivänvalon kohdatessaan.